Pages

Monday, 24 November 2014

Ulam Raja Wrap

Assalammualaikum....semoga hari ini kita semua ceria dan penuh semangat...no monday morning blues ye...
Pengakuan : makngah bukan penggemar ulam raja! Tanam saja, tapi tak berapa suka nak makan..kalau ayahngah makan ulam raja, makngah tumpang-tumpang begitu saja....tapi.....sekarang makngah suka makan ulam raja...hehe...cara yang beginilah...
Idea ni ayahngah yang bagi...nak makan tortilla, tapi makngah kata timun, carrot atau salad tak ada...ayahngah kata ulam raja kan banyak...

yang seketul tu kebab ..bawah ulam sapu mayonis dulu...atasnya tabur sos cili je...
Ulam raja tak payah potong...biar je macam tu, jadi tak le terburai time menggulung dan makannya...letak lah apa-apa sos atau filling yang kita suka...amboii...memang sedap...makngah ingat kalau bagi kat budak-budak pun mesti diaorang suka....


begini la lebih kurang rupanya bila dah gulung....tunggu ngap je...

1 comment:

  1. Wah creative sungguh idea PakNgah, suka sangat idea ni nanti mau pinjam idea juga.
    Test budak-budak ni boleh ngap ulam raja ke tidak.
    Diana pun kalau ulam raja jenis tumpang-tumpang je hehehe...
    Bulan ni bulat-bulat mata tengok Abby dah mula suka ratah tempe goreng. Habis licin dia makan dah habis tempe ratah ikan bilis pula. Yang terkejut tu sebab dah campur bergoreng cili tumbuk tak sangka pula Abby ni boleh tahan.

    ReplyDelete