Pages

Monday, 24 November 2014

Ulam Raja Wrap

Assalammualaikum....semoga hari ini kita semua ceria dan penuh semangat...no monday morning blues ye...
Pengakuan : makngah bukan penggemar ulam raja! Tanam saja, tapi tak berapa suka nak makan..kalau ayahngah makan ulam raja, makngah tumpang-tumpang begitu saja....tapi.....sekarang makngah suka makan ulam raja...hehe...cara yang beginilah...
Idea ni ayahngah yang bagi...nak makan tortilla, tapi makngah kata timun, carrot atau salad tak ada...ayahngah kata ulam raja kan banyak...

yang seketul tu kebab ..bawah ulam sapu mayonis dulu...atasnya tabur sos cili je...
Ulam raja tak payah potong...biar je macam tu, jadi tak le terburai time menggulung dan makannya...letak lah apa-apa sos atau filling yang kita suka...amboii...memang sedap...makngah ingat kalau bagi kat budak-budak pun mesti diaorang suka....


begini la lebih kurang rupanya bila dah gulung....tunggu ngap je...

Sunday, 23 November 2014

Si Kantin

Assalammualaikum....semoga semua sihat sejahtera sentiasa...

Memperkenalkan haiwan kesayangan baru dalam keluarga kami sejak lebih dua minggu lepas...shorthair kitten yang ayahngah jumpa kat tempat kerja, dinamakan Kantin, yang rasanya korang boleh agak kenapa namanya macam tu...hehe...


Kitten betina ni makngah agak masa mula-mula jaga tu tak lebih dari empat minggu umurnya...sekarang sudah mula belajar makan solid food walaupun masih minum susu botol dan dibantu pembuangan najisnya...

Memang sangat seronok melihat perkembangannya...dalam pada Kantin menumpang kehidupannya dengan kami...kami juga menumpang kegembiraan yg dibawanya bersama...Alhamdulillah.

Thursday, 6 November 2014

Kalimah yang disukai Allah


Perkongsian dari apa yang makngah dapat hari ini...


Image :  cuteislam.blogspot.com


Rasulullah Saw bersabda : “Dua kalimat yang ringan diucapkan lidah, berat dalam timbangan, dan disukai oleh (Allah) Yang Maha Pengasih, yaitu kalimat subhanallah wabihamdihi, subhanallahil ‘Azhim (Mahasuci Allah dan segala puji bagi-Nya, Mahasuci Allah Yang Maha Agung).” 
(HR Bukhari 7/168 dan Muslim 4/2072)